Opinnot alkaa!

Hain seksuaalisineuvojaopintoihin jo syksyllä 2020 ja opintojen oli tarkoitus alkaa jo tammikuussa 2021, mutta koulutuksentarjoajasta johtuen opintojen alku siirtyi syksyyn 2021.

Alkuun opintojen viivästyminen harmitti suuresti, ja pohdin jopa perääntyväni koko opinnoista,  mutta näin jälkikäteen ajatellen tämä ei olisi voinut paremmin mennä, kun oma terveyteni alkoi keväällä 2020 hieman prakailemaan ja syksystä olin sitten kuitenkin jo jonkin verran paremmassa kunnossa.

Opinnot siis alkoivat elokuun lopussa 2020 ja ennakkotehtävänä oli perehtyä laajaan materiaaliin ja pohtia materiaalista nousseita aiheita oman työn näkökulmasta. Tämä ennakkotehtävä muodostui omalla kohdallani merkittävän laajaksi, sillä olen työskennellyt niin monipuolisesti eri asiakasryhmien kanssa, että seksuaalisuuden teemat ovat olleet läsnä kaikissa työtehtävissäni.

Ensimmäiset lähipäivät menivät lähinnä toisimme tutustuessa (ihan mahtava, todellakin moniammatillinen porukka) ja opintojen etenemisen käsittelyä. Toki myös ihan seksuaalisuuden peruskäsitteistöä kävimme lävitse.

Jakauduimme neljän hengen vertaisryhmiin siten, että pienryhmät ovat mahdollisimman moniammatillisia ja näin saimme kyllä ryhmät hyvin jaettua. Lisäksi pienryhmät (4kpl) on jaettu kahteen eri ohjausryhmään jotka tapaavat yhdessä mm. työnohjauksen ja sene-pajojen tiimoilta.

Valtaosa opinnoista suoritetaan siis omatoimisesti verkkoalustan materiaalien ja opettajan ja vertaisryhmän tuella. Ensimmäisen etäjakso tehtävät olivat suunnitella oma HOPS, valmistautua seuraavalle lähipäivälle kertomaan omasta kehittämisideasta ja tavata oman pienryhmän kanssa keskustellen seksuaalisuuden esiintymistä ja merkitystä mediassa. Tapasimme oman pienryhmämme kanssa etäjakso puolivälissä TEAM:sin kautta ja tähän tapaamiseen olisi saanut käytettyä enemmänkin aikaa, hiljaista hetkeä ei tullut ja 2,5h meni kuin siivillä. Keskustelu oli vilkasta ja monipuolista, joskus vähän polveilevaakin, mutta seksuaalisuuden teemoissa pysyimme kyllä kiitettävästi.

Lisäksi etäjakson tehtäväksi tuli tutustua THL:n seksuaalineuvonnan tueksi materiaaliin, mikä olikin aivan loistava opus ihan konkreettisen seksuaalineuvojan työnkuvan hahmottamiseksi. Tästä materiaalista sai jo paljon työvälineitä oman ammattitaidon tueksi.

Seuraavat lähipäivät olivat lokakuun puolivälissä, näistä siis seuraavassa postauksessa 👍

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: